Elhallgatott álláspontok, újságírói jogsértések, fehér és fekete kalapos gyorstüzelő cowboyok.

Szcientológia -- Média

Szcientológia -- Média

Hogyan közölhetünk bármit egy vallási közösségről?

2019. augusztus 17. - langelaszlo

Egy kiváló, sokszor eszünkbe jutó mondatot ajánlanánk mindenki figyelmébe, Máté-Tóth András, szegedi vallástudós, tanszékvezető egyetemi tanár tollából:

Máté-Tóth András: Alternatív vallás – Szcientológia Magyarországon (2011. L` Harmattan kiadó), Módszereink c. fejezet, 12. oldal. 3. bekezdés:

„... bármi közölhető bármely vallási közösségről, de semmi sem közölhető anélkül, hogy az érintett közösség képviselőinek ne lenne módjuk az adatokat és az értelmezéseket kommentálniuk.

A szcientológia hitelvei közül van egy nagyon fontos és az életben nagyon jól használható L. Ron Hubbard adat: az ARK (affinitás-realitás-kommunikáció) háromszög. A Máté-Tóth András által leírt alapelv az ARK háromszög elvével is egyetértésben van.

Ajánljuk ezt a mondatot minden tisztességes újságírónak, bloggernek, aki rólunk (vagy más vallási közösségről) kíván írni.

scientology-budapest-exterior_1727.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-media.blog.hu/api/trackback/id/tr5315011160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása