Elhallgatott álláspontok, újságírói jogsértések, fehér és fekete kalapos gyorstüzelő cowboyok.

Szcientológia -- Média

Szcientológia -- Média

Vallások elleni gyűlöletkeltés és félretájékoztatás - a bíboros beszéde

2019. augusztus 28. - langelaszlo

Az új váci püspök, Marton Zsolt felszentelési ünnepségén Erdő Péter bíboros, prímás beszédéből idézek:

Mindenki egyetért abban, hogy napjainkban a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység. De ahol nyílt és erőszakos üldözés nem folyik is, gyűlöletkeltésre, félretájékoztatásra, ellenséges kampányokra gyakran sor kerül. Közben pedig széttöredeznek a kultúra emberi alapjai is. Sokan nem tartanak igényt a logikus gondolkozásra, vagy alig képesek rá. A történeti elbeszélések változatai között sem azt keresik, hogy melyik az igaz, hanem gyakran csak azt nézik, hogy melyik az érdekes, melyik a szórakoztató. Pedig a valóság létezik. Ha nem tudjuk is minden részletében megismerni, keresnünk kell az igazságot a természettudományok területén éppúgy, mint a történelemben vagy a hit dolgában. 

(Forrás: https://www.magyarkurir.hu/hirek/puspokke-szenteltek-vaci-egyhazmegye-uj-fopasztorat-marton-zsoltot)

Az idézet elgondolkoztató. Ha a kereszténység elleni létezik ez a gyűlöletkeltés, amelyről a bíboros úr beszél, akkor lehet az, hogy más vallások esetében is létezik ez a jelenség?

Erdő Péter úr remekül összefoglalja, hogyan is történik mindez. Ha nem folyik éppen erőszakos üldözés, akkor folyik másféle: üldöztetés a szellemi térben, hamis adatok terjesztése, félretájékoztatás és a gyűlölet felszítása.

A szcientológia bőségesen szenved ettől, erről szól ez a blog is. Azok az erők, amelyeknek pénz és média túlsúlya van, mennyire gátlástalanul hazudnak vagy ferdítenek, ha érdekeik úgy kívánják.

Ennél csak egy szomorúbb tünetet látok, hogy az emberek elhiszik ezeket, eltűrik ezeket.

Légy saját magad tanácsadója, magad alkoss véleményt, s te hozd meg a döntéseidet. - L. Ron Hubbard: A Becsületkódex

img1_php.jpeg

(a kép forrása: Magyar Kurír)

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-media.blog.hu/api/trackback/id/tr4815023456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása